جوش شیرین ( بی کربنات سدیم ) که در اثر واکنش با حرارت و رطوبت در جریان پخت نان به کربنات سدیم ( سودا ) تبدیل می گردد دارای خاصیت قلیایی بالا و اثرات سوء بهداشتی خواهد بود .
اثرات سوء مصرف جوش شیرین بر کیفیت نان :
1- کربنات سدیم باقیمانده در نان باعث افزایش PH و در نتیجه مانع رشد و تکثیر مخمرها می گردد .
2- کربنات سدیم باقیمانده در نان سبب تیرگی رنگ مغز نان و بوی نامطبوع در آن می گردد .
3- کربنات سدیم باقیمانده در نان باعث قلیایی شدن محیط دهانی و در نتیجه واکنش قلیا با چربی های موجود در مواد غذایی مزه صابون حس می شود .
4- در اثر تخمیر سریع و کاذب خمیر در هنگام پخت ، خمیر نارس و فطیر بوده و در نتیجه ارزش غذایی لازم را ندارد .
5- نان تهیه شده با جوش شیرین علیرغم شکل ظاهرا" رسیده چون فاقد محصولات جانبی حاصل از فعالیت سلولهای مخمر و باکتریهای اسید لاکتیک می باشد فاقد طعم و مزه طبیعی می باشد .
ادامه مطلب
یا سدیم دیتیونیت یا بلانکیت یا جوهر قند با فرمول شیمیاییNa۲S۲O۴ یک ترکیب شیمیایی با شناسه پابکم ۲۴۴۸۹ است. که جرم مولی آن 174.107 g/mol میباشد.
شکل ظاهری این ترکیب، پودر کریستالی سفید مایل به خاکستری است که این ترکیب گوگردی به عنوان رنگ بر یا سفید کننده کاربرد دارد.
از سدیم دیتیونیت به عنوان رنگبر در صنایع استفاده میشود و به عنوان مثال از آن برای حذف جوهر از روی کاغذ باطله و خمیر کاغذ استفاده میشود که رنگبری خمیرکاغذ با استفاده از میزان ۰.۵ الی ۱ درصد سدیم دیتیونیت و زمانهایی بین ۳۰ تا۹۰ دقیقه مورد مطالعه قرار گرفتهاست
کاربرد در صنایع غذایی
میزان مصرف مجاز بلانکیت در مواد غذائی کمتر از ۱۰ میلیگرم (پیپیام) در لیتر است
ادامه مطلب
صفحه قبل 1 صفحه بعد